aanbod in deze corona tijden...

update vrijdag 11 september:

Helaas blijft het te gevaarlijk om in 2020 nog vakanties op te starten. Daarom heeft de Raad van Bestuur beslist om opnieuw vakanties aan te bieden vanaf maandag 01 februari 2021. Als de toestand het dan toelaat... maar we hopen dat er tegen dan al meer zicht is op een vaccin die voor de cliënten vooruitzichten bieden op betere bescherming tegen het virus. De winter is dan ook al een beetje opgeschoven... 

De winterbrochure die u normaal eind augustus in de bus krijgt zullen we uitzonderlijk dit jaar in december versturen. Tegen dan hebben we al meer duidelijkheid over de nieuwe startdatum. In deze brochure zal u dan nog het aanbod voor de maanden februari en maart 2021 terug vinden. De zomerbrochure die u normaal begin januari ontvangt, zal uitzonderlijk ook een maand later zijn, nl. begin februari 2021. Het zomeraanbod voor 2021 zal vermoedelijk eerder op deze website te zien zijn...  

Update woensdag 12 augustus:

Omwille van de tweede coronagolf zijn we genoodzaakt de heropstart van onze vakanties opnieuw met een maand uit te stellen. De nieuwe streefdatum is nu maandag 05 oktober maar ook deze datum is nog erg onzeker ... Uiteraard zal dit enkel kunnen als de cijfers gunstig blijven evolueren wat het aantal besmettingen betreft, het aantal ziekenhuisopnames, enzovoort ! Daarom zullen we de reservaties ook maar enkel aanvaarden "onder voorbehoud". Veiligheid en gezondhied komen op de eerste plaats, zowel bij onze cliênten alsook bij onze begeleiding ! "Onder voorbehoud" betekent dat we een vakantie plannen en voorzien voor u maar dat deze terug geannuleerd kan worden als de gezondheid in het gedrang komt van de deelnemers / begeleiding of als we onvoldoende begeleiding vinden die de vakantie kan begeleiden. Veel van onze vrijwilligers moeten omwille van leeftijd zelf extra voorzichtig zijn...  

We zullen voor de periode najaar 2020 - voorjaar 2021 enkel opstarten met één op één vakanties, gedeelde zorg vakanties en bubbelvakanties. Bubbelvakanties zijn vakanties voor 3,4 of 5 cliënten uit dezelfde voorziening / leefgroep (die in de thuissituatie ook tot dezelfde bubbel behoren), dienst of familie. Groepsvakanties voor mensen uit verschillende voorzieningen zullen pas opnieuw kunnen vanaf 05 april 2021 als de situatie het dan weer toelaat.  

Het draaiboek "vakanties bij Metgezel in corona-tijden" zal te lezen zijn bij veelgestelde vragen. Toch wel erg belangrijk om deze eens door te nemen alvorens cliënten terug op vakantie komen. Het is een reeks van maatregelen die we nemen om het corona virus geen vrij spel te geven... Ze zullen ook nog verschijnen in onze winterbrochure die er aan komt begin september en in de vakantieboekjes die we versturen naar de cliënten één maand voor aanvang van hun vakantie. 

Om kennis te maken met het aanbod vanaf 05 oktober 2020 tot en met 02 april 2021, klik op deze link: winterse midweken of iets wat we zeker ook kunnen aanbevelen in deze corona tijd zijn onze één op één vakanties

 

Op vrijdag 22 mei heeft de Raad van Bestuur van vzw Metgezel beslist om alle vakanties te annuleren tot 30 augustus 2020 omwille van overmacht. (coronavirus) 

Sedert 16 maart kunnen we geen vakanties meer organiseren...nu komen juli en augustus er ook nog eens bij ! We hebben helaas geen andere keus want:

  • we worden geconfronteerd met veel afzeggingen van vrijwilligers die vakanties gingen begeleiden deze zomer, omwille van het corona virus uiteraard.
  • we worden geconfronteerd met afzeggingen van cliënten die nog niet op vakantie mogen vertrekken deze zomer van hun voorziening...
  • de aanpassingen die we zouden moeten doorvoeren om alles veilig te laten verlopen zijn voor ons moeilijk haalbaar. Om te beginnen ons busje waar we geen 7 tot 8 mensen zouden mogen vervoeren omdat de afstand niet gegarandeerd kan worden. Ook vakantieverblijven die we geboekt hebben voor deze zomer zijn niet altijd uitgerust om mensen uit verschillende "bubbels" te ontvangen onder veilige omstandigheden... (zo nog genoeg redenen op te sommen van praktische problemen waar we op stuiten momenteel)     
  • daarbij komt dat we om te overleven de kosten momenteel zo laag mogelijk moeten houden... Wij moeten onmiddellijk op volle kracht kunnen opstarten om een beetje over te houden per vakantie en dit zal deze zomer niet lukken !

We houden contact met Toerisme Vlaanderen en VAPH om ons hierin mee te helpen adviseren. 

We blijven wel openstaan voor individuele vragen of voorstellen van cliënten en voorzieningen ! Stel ze dus gerust, we kijken dan wel na wat er mogelijk is. 

Graag verwijs ik naar "veelgestelde vragen" voor meer info over de corona-crisis bij Metgezel. Ook de maatregelen die we zullen nemen eens we de vakanties terug opstarten zijn daar te lezen.

Vraag meer info

Tarieven aanbod in deze corona tijden...

Wat?Basis prijsMet korting 1Met korting 2Met korting 3Met korting 4
Wij zoeken steeds vrijwilligers
Meer info